Партнери допоможуть Ізраїлю захищатися

Міжнародна коаліція у складі Франції, Британії, Італії, Німеччини та США оприлюднили спільне рішення, що стосується ситуації в Ізраїлі. Вони визнали право ЦАХАЛ захищатися за допомогою зброї проти палестинського терористичного угруповання ХАМАС.

Реакція Заходу на події в Газі

Президент Америки Джозеф Байден, прем’єр Британії Ріші Сунак, президент Франції Емануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр Італії Джорджа Мелоні у заяві стверджують, що зобов’язуються “підтримувати Ізраїль в його зусиллях захистити себе і свій народ”.

Що стосується Палестини, лідери вищезгаданих країн у заяві наголошують, що терористичний рух ХАМАС не може представляти їх інтереси.

Білий дім опублікував спільну заяву: “Ми чітко заявляємо, що терористичні дії ХАМАС не мають ні виправдання, ні легітимності, і повинні бути засудженими. Ми також підкреслюємо, що зараз не той момент, коли будь-яка сторона, ворожа Ізраїлю, використовує ці атаки для отримання вигоди”.

У ХАМАС готові на поступки

9 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант наказав блокувати Сектор Гази – на територію не подаватимуть воду, електрику та не завозитимуть продукти.

Ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.

У відповідь у ХАМАС заявили, що за кожен ракетний удар по Газі розстрілюватимуть по одному заручнику.

Однак вже в ніч на 10 жовтня високопоставлений чиновник ХАМАС Мусса Абу Марзук заявив, що угруповання відкрите до обговорень можливого перемир’я з Ізраїлем. За його словами, у ХАМАС “досягнули своїх цілей”.

Раніше експерт пояснив, для чого Росії потрібна війна між ХАМАС та Ізраїлем.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦