Вплив Росії може бути меншим, ніж в Ірану, але він є

Росія підтримує довгострокові відносини з ХАМАС, палестинською терористичною організацією, оскільки це дозволяє їй збирати навколо себе “союзників”, які порушують світовий порядок.

Таку заяву зробив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Данилов зазначив, що Росія вкладала значні ресурси в підтримку ХАМАС, включаючи підготовку палестинських бойовиків на базі в Криму за радянських часів. Він також заявив, що Росія використовує ХАМАС як інструмент для дестабілізації регіону.

“Кожна зустріч із РФ — це додаткова трибуна для ХАМАСу”, – сказав Данилов.

“Вони приїжджали з Катару та Єгипту, де вони у свій час базувалися, і це давало їм можливість виступати на міжнародній арені”, – нагадав він.

Данилов також додав, що Росія має важелі впливу на ХАМАС, які вона може використовувати для досягнення своїх власних цілей.

Експерт вважає, що вплив Росії може бути меншим, ніж в Ірану, але він є. “Російські спецслужби та сходознавці дуже щільно співпрацювали з ХАМАС”, – резюмував експерт.

Раніше експерти заявили, що Російська Федерація може готуватися до конфліктів з країнами Балтії та НАТО.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦