Від 4 жовтня у столиці України оплату за проїзд із банківських карток буде змінено в усьому громадському транспорті.

Без змін залишиться оплата за проїзд за допомогою QR-квитків та транспортної картки. Таку інформацію надали у пресслужбі Київської міської держадміністрації.

Раніше ми писали, що у Києві – карантин через спалах африканської чуми свиней.

Що зміниться з оплатою проїзду в громадському транспорті за допомогою банківської картки

За інформацією КМДА, від 4 жовтня у громадському транспорті, якщо оплачувати проїзд банківською карткою, кошти стягуватимуться не за 1 поїздку окремо, а за кожні 2 поїздки. Це стосується пасажирів, які користуються пластиковими картками, Apple Pay або Google Pay для оплати проїзду.

Якщо ви оплатили цифровою транспортною карткою, а на ній не було придбаних поїздок, то гроші за проїзд будуть списуватися з банківської картки. То така оплата стягуватиметься тільки після кожної другої поїздки в межах одного дня.

У тому разі, якщо людина тільки один раз скористалася громадським транспортом за день, то списання за першу поїздку стягуватиметься після 21:00.

Оплата проїзду QR-квитком та транспортною карткою

Оплата QR-квитками та поїздками за транспортними картками залишається без змін. Там, так само як і раніше, стягнення відбуватимуться за кожну поїздку окремо.

Банківська картка дозволяє здійснити оплату за одного пасажира. Якщо ви хочете сплатити за когось ще, то треба скористатися транспортною карткою або QR-квитком, який треба просканувати на валідаторі. Інакше не просканований квиток не вважається підтвердженим.

Крім цього, підтвердження оплати в банківському застосунку або застосунку “Київ Цифровий” не є підтвердженням валідації квитка – як для пасажира, так і для контролера. Підтвердженням є схвалення на пристрої контролю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦