Українці можуть оформити субсидію, навіть якщо мають борги з оплати комунальних послуг.

Якщо людина має борги з оплати комуналки, то автоматично зникає можливість оформлення субсидії. Проте існують способи, як оформи пільги на оплату ЖКП навіть із заборгованістю, пише OBOZREVATEL.

Раніше ми писали, що в Україні здорожчала комуналка.

Куди звертатися, щоб оформити субсидію за наявності боргів

Як оформити субсидію

Щоб мати пільги, насамперед українцям треба звернутися до постачальних житлово-комунальних послуг для укладення з ним договору про реструктуризацію заборгованості.

Коли будете оформлювати субсидію, зокрема подавати необхідні документи, копію договору треба прикріпити до заяви. Якщо вам відмовили у субсидії через заборгованість, ви можете знову звернутися з новою заявою про призначення субсидії, де треба вказати переліг послуг, за які у вас немає боргів.

До прикладу, якщо маєте заборгованість за опалення, а всі інші комунальні послуги оплачені, то ви маєте право на призначення субсидії на інші комунальні послуги, окрім опалення.

Як оформити субсидію онлайн

Для оформлення субсидії, не виходячи з дому, треба зареєструватися або авторизуватися на порталі “Дія” diia.gov.ua. Це можна зробити різними способами, зокрема або за допомогою електронного підпису, або BankID.

Далі зайдіть в “Послуги” та оберіть розділ “Пенсії, пільги та допомоги”. Наступним кроком буде “Заява на субсидію”, де потрібно заповнити дані та перевірити, чи все коректно ви внесли. Нарешті скачайте необхідні копії документів, щоб вам призначення субсидії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦