Захворювання виявили у Кончі-Заспі

У Києві на території КП “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа” зафіксували небезпечно захворювання тварин. Через спалах африканської чуми свиней у Голосіївському районі столиці оголосили карантин.

Карантин у Києві через АЧС

Держпродспоживслужба столиці повідомила, що у вказаному районі тепер заборонено торгівлю живими свиньми та м’ясом цих тварин. Під забороною й продукти, виготовлені зі свинини. Працювати зможуть лише сертифіковані забійні та переробні підприємства.

Також у Голосіївському районі заборонили проводити ярмарки, виставки, базари.

Карантин триватиме 40 діб.

Що таке африканська чума свиней

Це висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, яка характеризується лихоманкою, крововиливами та високою смертністю.

Вірус АЧС є дуже стійким у зовнішньому середовищі і може зберігатися в трупах свиней до 10 тижнів. Він також може передаватися через контакт з інфікованими свинями, їхньою кров’ю, фекаліями та сечею.

У людей АЧС не викликає захворювання.

Лікування АЧС не існує. Для запобігання поширенню хвороби використовуються карантинні заходи, такі як знищення інфікованих свиней та їхнього м’яса.

Нагадаємо, Держспоживслужба столиці перевірить школу в Києві після того, як учні знайшли в обіді таргана.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦