Завдання має бути виконане за три місяці

В Україні планують посилити мобілізаційні заходи, аби поповнити військо новобранцями та дати змогу провести рокірування серед тих, хто воює з 24 лютого.

Раніше про це згадував президент Володимир Зеленський Він каже, що посилити мобілізацію вимагають військовослужбовці. Президент анонсував зміни у роботі військкоматів та наведення ладу у роботі військово-лікарських комісій.

Раніше ми писали, що жінки в Україні мають стати на військовий облік.

Які нововведення очікуються в Україні

«Слово і діло» нагадує, що відповідно до указу президента, в Україні перевірять всі рішення щодо непридатності до служби чоловіків, що ухвалювалися від початку повномасштабного російського вторгнення. Він дав на це комісіям 3 місяці.

Верховна Рада тим часом планує напрацювати закони, що б дозволили екстрадувати з-за кордону чоловіків, що виїхали незаконно. Однак вже 8 країн заявили, що такий механізм неможливий, або що вони не виконуватимуть подібних запитів від української влади.

Водночас переглянуто й список хвороб, з якими раніше не брали до війська, а тепер можуть й призвати на службу.

Чого чекати студентам

Зміни анонсували й у Міністерстві освіти. Якщо раніше студенти мали право на відстрочку від служби завдяки студентському квитку, то тепер це право залишиться лише за тими, хто здобуває вищу освіту вперше.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦