З маленькою кімнати можна зробити дуже затишне гніздечко, якщо знати кілька прийомів для візуального збільшення простору приміщення.

1. Обирайте дрібні принти на стіни. Так ваш простір буде здаватися більшим. Якщо ви хочете “наблизити” стіну, то купуйте темні шпалери або почепіть картину з масивним малюнком

2. Обирайте фіранки в колір стін. Штори додадуть кімнаті затишку, але текстиль візуально зменшить кімнату. Щоб не було такого ефекту, обирайте фіранки в колір стін, або ж залиште вікно без оформлення.

3. Відбиваючі поверхні та дзеркала. Більше світла приміщенню надасть дзеркало у повний рік або дзеркальна стіна. Проте в дзеркалах відбуватимуться меблі, тому не перевантажуйте інтер’єр. Ще одним лайфхаком будуть глянцеві поверхні.

4. Стеля і плінтус мають бути у колір стін. Єдиний колір візуально зробить стелю вищою. А ось біла стеля буде нижчою, аніж кольорова, якщо її пофарбувати у такий же ж відтінок, що й стіни. Не бійтеся темних стель, оскільки вони додадуть глибини.

5. Темні стіни. Не варто боятися темних кольорів для стін, але врахуйте кілька аспектів. Вони будуть виграшно дивитися у маленьких кімнатах, де ви хочете додати глибини. Світлі ж стіни будуть виграшними у великих приміщеннях, де є великі вікна та достатньо природного світла.

Крім цього, кімнату можна візуально збільшити за рахунок дверей, якщо їх збільшити до 2 м 40 см.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦