Навесні 2023 року офіцер однієї з військових частин накинувся з кулаками на підлеглого через зауваження про лайливі слова.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, офіцер визнав свою провину та навіть розкаявся. Суд ухвалив рішення, що 1,5 року він проведе у дисциплінарному батальйоні військових.

Раніше ми писали, що блогеру з Полтави, який плював у військових, обрали запобіжний захід.

Яке рішення ухвалив суд щодо офіцера

Побиття солдата-строковика

Правоохоронці повідомили, що навесні 2023 року офіцер нецензурно висловлювався та накинувся з кулаками на свого підлеглого. Коли відео з’явилося в мережі, то розпочалося розслідування.

Вже у травні цього року справу щодо військовослужбовця було направлено до суду, який визнав офіцера винним, оскільки той перевищив свої посадові повноваження. Злочин було вчинено в умовах воєнного стану.

Суд врахував каяття обвинуваченого та відсутність раніших судимостей. Офіцеру призначили відбування 1,5 року у дисциплінарному батальйоні.

Подробиці побиття солдата-строковика в Івано-Франківську

Офіцер побив солдата в Івано-Франківську

В одній з військових частин Івано-Франківська офіцер побив солдата-строковика. Це сталось ще 26 березня, але відео спливло в Мережі тільки наступного місяця. Причина конфлікту невідома, але військовослужбовець вимагав у підлеглого, щоб той йшов до штабу.

У Західному територіальному управлінні Національної гвардії пояснили, що почали службову перевірку та сповістили про інцидент до ДБР. Там наголосили, що у сучасній армії не повинні принижувати честь та гідність людини. Тому керівництво обурене такими діями офіцера.

Прокуратура з’ясувала, що офіцеру просто не сподобалося, що солдат зробив йому зауваження щодо нецензурної лексики.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦