Роман Заволока принижував військових на вулиці та був затриманий. Суд почав розгляд його справи і вже ухвалив перші рішення.

Як пише “Суспільне.Полтава”, Октябрський районний суд Полтави 1 вересня посадив блогера і тренера Романа Заволоку під варту на 60 днів. Причиною такого рішення є приниження військовослужбовців.

Раніше ми писали про полтавського блогера Романа Заволоку, який ображав бійців ЗСУ.

Роман Заволока перебуватиме у СІЗО ще 60 днів

Фітнес-тренер Заволока на засіданні суду заявив, що влада розуміє наслідки того, що патрулювати вулиці та вручати повістки доручають пораненим військовим замість того, аби просто призначити виплати. Відповідно, за його словами, на це люди реагуватимуть агресивно.

Також Заволока заявив, що ненавидить росію, яка розпочала повномасштабну війну.

Адвокатка блогера просила запобіжний захід, який не був пов’язаний з утримуванням під вартою. Утім, суд ухвалив тримання у СІЗО протягом 60 днів.

Які звинувачення висувають Заволоці

Роман Заволока

Слідство з’ясувало, що житель Полтави ображав та принижував військовослужбовців у центрі міста. Чоловік навіть плюнув на одного з них. Тепер його судитимуть за двома статтями:

  • образа гідності і честі військових; виготовлення і поширення матеріалів з образою військовослужбовців;
  • погрози або насильство щодо правоохоронців.

За цими статтями Заволоці загрожує ув’язнення строком до 5 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦