У росії планують призвати до армії понад 400 тисяч контрактників до кінця поточного року, але це негативно позначиться на економіці країни-окупантки.

Британська розвідка повідомила, що таким чином необоронні галузі РФ залишатимуться фактично без робочої сили після масової мобілізації чоловіків.

Раніше ми писали, що Росія облаштовує військові бази біля кордону з Фінляндією.

Нова мобілізація в росії

Російська армія

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, що нині в російську армію вже добрали 280 тисяч чоловіків. Проте Міноборони Великої Британії не може перевірити достовірність цих даних.

Британська розвідка зауважує, що призові до армії РФ має негативний вплив на робочу силу в країна та її промисловості. За словами експерта Інституту економічної політики Єгора Гайдара, у РФ вже нестача робочих рук в промисловості становить 42% станом на липень 2023 року, а це на 7% вище за квітневі показники.

Призов на військову службу в РФ для працівників ІТ-сфері

ІТ-спеціаліст - айтішники

Росія зробила кроки, щоб ІТ-сектор в РФ продовжував працювати, а чоловіків не мобілізовували. Це сталося після того, як 100 тисяч айтівців виїхали з країни у 2022 році – після початку російського повномасштабного вторгнення. Це становить 10% від всієї робочої сили ІТ-сфери.

Нагадаємо, що 4 вересня президент РФ владімір путін підписав указ про збільшення призовного віку для чоловіків, які працюють в ІТ-сфері. Тепер цих осіб не будуть мобілізовувати з 27 років, а тільки з 30.

Такі кроки російської влади свідчать про дефіцит робочої сили в сферах, які не пов’язані з оборонною промисловістю. До березня 2024 року, коли мають пройти нові вибори президента, влада буде намагатися уникнути нових мобілізацій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦