Росія почала облаштовувати військові бази у двох населених пунктах, що розташовані неподалік кордону з Фінляндією.

Як пише видання Yle, нові військові об’єкти з’являться в Петрозаводську та селі Алакуртті, що за 50 км від фінляндського кордону.

Раніше ми писали, чому Росія не зможе зберегти Кримський міст та Чорноморський флот.

Що відомо про нові військові бази в РФ

Алакуртті - військові бази РФ біля кордону з Фінляндією

На опублікованих супутникових знімках видно, що в Алакуртті вже з’явилися великі ангари, у яких триматимуть військову техніку та обслуговуватимуть її. Будівництво нової бази також відбувається у місті Петрозаводськ, звідки вивозять озброєння і техніку на фронт в Україну.

Видання вказує, що ці будівельні проєкти свідчать про те, що РФ через багато року знову взялася за інвестицію у військові об’єкти біля кордону з Фінляндією. Ці прикордонні гарнізони не фінансувалися вже тривалий час.

Чи є загроза для Фінляндії через військові об’єкти РФ

Петрозаводськ - Алакуртті

У Міноборони Фінляндії не вважають таку активність РФ біля кордону загрозою їхній державі.

Майор Збройних сил Фінляндії у відставці Марко Еклунд наголосив, що Москва не збільшує кількість військових на цій ділянці попри відновлення баз. Ангари в Петрозаводську використовують для ремонту техніки та їхнє постачання у зону бойових дій в Україні. Експерт з росії назвав такі склади ремонтними, які будуть потрібні в осінньо-зимовий період.

На думку військового експерта Ілмарі Кяйхкіо, РФ немає чого розмішувати на фінському кордоні.

США хочуть створити власні військові бази у Фінляндії

Петрозаводськ - Алакуртті

8 вересня президент Фінляндії Саулі Ніїністе заявив про наміри Сполучених штатів Америки створити військову базу на території Фінляндії в рамках угоди DCA. Це допоможе посилити військові стосунки між Гельсінкі та Вашингтоном.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦