У мові гідні “Бхарат” позначає назву Індії, але в міжнародному спілкування використовують саме останній варіант.

Уряд Нарендри Моді вирішив повернутися до коріння та запросив учасників саміту G20 на вечерю від імені “президента Бхарату”, повідомляє BBC. Навіть у пресрелізі щодо заходу АСЕАН-Індія Нарендру Моді називають прем’єром Бхарату.

Раніше ми писали, що Китай завдав Москві удару в спину.

Що означає Бхарат та звідки пішов цей термін

18 вересня індійський парламент має розглянути перейменування Індії на офіційному рівні.

В індуїстській літературі “Бхаратварш” означає землю, яка розташовується між Гімалаями та океанами. А в міфології йдеться, що Бхарат – це цар Хастінапури, міста яке розташоване східніше від Делі. Він підкорив ці землі.

Проте у Рігведі також згадується Бхарат, але це означало групу людей.

На санскриті “Бхарат” означає родючу землю і може символізувати культуру.

У 1927 році Джавахарлан Неру, який став прем’єр-міністром Індії, називав Індію – Бхаратою, священною землею індусів.

Паризька науковиця Кетрін Клементен-Оджа переконує, що Бхарат – це не особа, а більше певний простір. Намалювати карту цього місця в сучасному розумінні неможливо.

Що буде з назвами Індія та Індостан?

Конституція Індії

“Індія” – стародавня назва, а слово походить від назви річки Інд, яку перси називали “Хінду”. В перекладі на латину це означає India.

Мусульманські монголи називали себе імператорами (падишахами) Індостану. Саме слово “Індостан” походить з перської мови. Індія та Індостан використовували ще до британського колоніалізму, вже понад два тисячоліття.

Індійський уряд переконаний, що зміна назви країни на “Бхарат” допоможе позбутися британських колоніальних зв’язків та прояв незгоди з колоніальним мисленням.

Індія

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦