З настанням осені в усьому світі спостерігається негативна динаміка щодо цін на продукти. Один тільки рис здорожчав до 15-річного максимуму.

Як зазначають у Продовольчій та сільськогосподарській організації Об’єднаних націй (FAO), наразі вартість рису зросла майже на 10 відсотків.

Чому здорожчав рис

Серед причин, через які доволі популярний продукт різко зріс в ціні, називають збої в торгівлі, що сталися через введення Індією заборони на експорт білого рису. А саме Індія була головним постачальником цього продукту на світові ринки.

Які ціни на цукор

Середнє значення індексу FAO склало 148,2 пункту, тобто продукт здорожчав на 1,3 відсотка (плюс 34,1% у порівнянні з минулим роком).

У FAO назвали чинники зростання – негода вплинула на посіви цукрової тростини, а це призведе до зниження обсягів виробництва цукру.

Як змінилися ціни на інші продукти

Деякі продукти під осінь втратили в ціні. У світі здешевшала на понад три відсотки олія, майже на відсоток зернові, молоко та молочні продукти стали дешевшими на 4 відсотки, а м’ясо втратило в ціні 3 відсотки.

Тим часом в Україні теж здорожчав один з найбільш популярних продуктів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦