Ціни на м’ясо підросли ще на чотири відсотки

В Україні ще на чотири відсотки порівняно з попереднім тижнем зросли ціни на свинину. Кілограм м’яса коштує у середньому 83,3 грн/кг.

Про це повідомили аналітики Асоціації “Свинарі України”.

Чому зросли ціни на м’ясо

Закупівельні ціни на живець свиней утримувалися в межах 82,5-84,5 грн/кг. Регіональна розбіжність цінників стала не такою вираженою, як тижнем раніше.

Виробники свинини відзначають високу активність з боку заготівельників на тлі по-літньому обмеженої пропозиції. Зокрема, у багатьох постачальників живця партії залишаються меншими за стандартні, а середня забійна вага тварин часто нижча 110 кг, що також зменшує валовий вихід м’ясної сировини для м’ясопереробників.

Ситуація, яка склалася на ринку, породжує високу конкуренцію і провокує підвищення вартості товарних партій.

Як змінилася ціна курятини та яловичини

Тим часом зафіксовано зростання цін й на курятину та яловичину.

На початку тижня курятина здорожчала на 2-10 гривень. Кілограм курячих стегон можна придбати за 110,95 грн (проти 106,74 грн/кг минулого тижня), гомілки коштують 79,95 грн, філе 149,93 грн.

Середня вартість яловичини стабільна й тримається на рівні серпня – кілограм коштує 245,16 грн.

Пропонуємо дізнатися прогноз експертів, коли в Україні здешевшають овочі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦