Влада України шукає можливості повернути ухилянтів з-за кордону

Військовозобов’язані чоловіки в Україні знаходять способи під час воєнного стану виїхати за кордон, аби не долучатися до рядів мобілізованих, що захищають державу у лавах ЗСУ.

Влада України шукає способи, аби унеможливити втечу чоловіків та аналізує можливості повернення з-за кордону тих, кому вдалося виїхати.

Скільки чоловіків з України вже у Польщі

За даними видання Rzeczpospolita. Від початку повномасштабного вторгнення пункти пропуску на кордоні Україна-Польща перетнуло 80 000 чоловіків призовного віку.

Головне управління прикордонної служби Польщі зазначає, що з цих 80 тисяч чоловіків жоден не повернувся до України.

“Скільки з них насправді відповідають умовам звільнення від мобілізації? Невідомо”, – прокоментувала ситуацію речниця Прикордонної служби Польщі.

Як Україна хоче повертати ухилянтів

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пропонує схвалити зміни до законів, які б дозволяли примусово повертати з-за кордону військовозобов’язаних українців, які виїхали під час воєнного стану.

Планується, що правоохоронні органи будуть робити запит на екстрадицію тих, хто незаконно виїхав з країни.

Тим часом у столиці Шотландії сталася надзвичайна подія. Група расистів здійснила зухвалий напад на трьох українських підлітків.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦