Шевченківський районний суд Києва винесли вирок майору Української військово-медичної академії Володимиру Холодному, який в серпні 2020 року збив трьох першокурсниць, бувши напідпитку.

Майору дали шість років в’язниці, повідомляє “Суспільне” з посиланням на адвоката Холодного. Сторона захисту ще не вирішила, чи буде подавати апеляцію.

Прокурорка вимагала, аби Холодний отримав максимальний термін покарання – 8 років тюрми. Але майор визнав провину та просив про пом’якшення вироку.

Адвокат заявив, що підсудний протягом 2 років не працював, оскільки не міг влаштуватися на роботу. Він не маг грошей, щоб допомогти постраждалим та забезпечити родину. Але Холодний має виплатити 249 тисяч гривень на лікування курсанток. Через наїзд у двох дівчат ампутували по одній нозі, а в третьої – був перелам обох ніг.

Також майору заборонили керувати автомобілем на час до трьох років. Змінився і запобіжний захід — суд ухвалив взяти обвинуваченого під варту.

Суд визнав чоловіка винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження потерпілим.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦