Відкрито курси з виробництва та використання боєприпасів для дронів

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України в співпраці з провідними університетами запустило перший пілотний навчальний курс для виробників та операторів боєприпасів, призначених для безпілотників.

Навчальні програми спрямовані на підвищення кваліфікації представників військових відомств і військовослужбовців, які безпосередньо використовуватимуть боєприпаси на передовій, повідомили у відомстві.

Що навчать українців робити на курсах

Після завершення курсів учасники отримають свідоцтва про проходження навчання, яке міститиме:

  • Вивчення конструкції боєприпасів для БПЛА.
  • Навички поводження з продуктами спецхімії.
  • Забезпечення безпеки при роботі з боєприпасами.
  • Практичний досвід з надання першої медичної допомоги. Курси передбачають навчання основ надання медичної допомоги в разі травм чи аварій.

Перша група, що складається з 27 слухачів, уже розпочала шеститижневе навчання. До кінця 2023 року понад 100 співробітників різних установ, відомств та підприємств пройдуть курси з виготовлення та використання боєприпасів для БПЛА.

Мінстратегпром покликане забезпечити безпеку та ефективну роботу військових БПЛА та збільшити експертизу в цій сфері для забезпечення національної безпеки України.

Нагадаємо: уряд Бельгії ухвалив рішення викупити у Німеччини зенітні ракети Sea Sparrow та передати їх Україні. Буде закуплено вісім ракет класу “земля-повітря”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦