Зенітні ракети Sea Sparrow посилять протиповітряну оборону

Уряд Бельгії ухвалив рішення викупити у Німеччини зенітні ракети Sea Sparrow та передати їх Україні. Буде закуплено вісім ракет класу “земля-повітря”.

За даними видання L’Echo, міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер оголосила про намір посилити протиповітряну оборону України ракетами Sea Sparrow. Вона також повідомила, що ЗСУ отримають від Бельгії боєприпаси та техніку вартістю у 150 мільйонів євро.

Що відомо про Sea Sparrow

Sea Sparrow (RIM-7) — це американська корабельна зенітна і протиракетна система малої дальності. Система була розроблена на початку 1960-х років на базі ракети класу «повітря-повітря» AIM-7 Sparrow як легка зброя «точкової оборони».

Sea Sparrow — це одноступенева ракета з напівактивною радіолокаційною головкою самонаведення. Діапазон її дії становить від 1,5 до 20-30 км, а висота ураження — від 6 м до 15240 м. Бойова частина ракети осколково-фугасна, вагою 40,5 кг.

Sea Sparrow може запускатися з пускових установок Mk 112, Mk 29 і Mk 41. В Україні ці ракети можуть запускати з самохідних вогневих установок 9А310 та із зенітного ракетного комплексу “Бук”.

Тим часом у Головному управлінні розвідки Міноборони України назвали кількість ракет, якими нині володіє російська федерація.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦