Станом на 1 січня 2023 року в Україні проживало 2,9 мільйона людей з інвалідністю. Це становило близько 5,9% від загальної чисельності населення.

Серед людей з інвалідністю 70% – це особи з працездатним віком, 20% – діти та 10% – особи пенсійного віку.

У Державній службі статистики та Міністерстві у справах ветеранів повідомили, що з березня інвалідність мали 2,7 мільйона цивільних та 500 тисяч учасників війни проти росіян.

Тим часом є певний перелік станів, за яких може бути встановлена довічна група інвалідності. Цей перелік включає різноманітні медичні стани, які обмежують життєдіяльність та потребують постійної медичної підтримки.

Згідно зі списком, станом для встановлення довічної II групи інвалідності можуть бути:

Цироз печінки, відсутність легені та хронічна легенева недостатність, значні порушення зору, Паркінсонівський синдром, дефекти черепа, екзартикуляція верхньої кінцівки та екзартикуляція стегна, коротка кукса стегна у разі неможливості протезування, кукса обох гомілок тощо.

З усім переліком можна ознайомитися на порталі безплатної правової допомоги за цим посиланням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦