Представники кримсько-татарського партизанського руху “АТЕШ” сказали, хто виконав наказ про підрив Каховської гідроелектростанції.

Партизани руху заявили, що ці незаконні дії з вибуху дамби запланували та здійснили російські військові 1 батальйону 205-ї мотострілкової бригади. При цьому ворог звинуватив Збройні сили України у цьому екоциді.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі руха “АТЕШ”. Там зазначили, що партизани вже готують помсту за черговий тероризм росіян, оскільки виконавці злочину відомі, як і їх керівництво.

1 батальйон 205-ї мотострілецької бригади базується у місті Будьоновськ Ставропольського краю.

Каховську ГЕС контролювали росіяни, а замінували її ще восени 2022 року та підірвали 6 червня 2023 року. Звісно, росіяни всю відповідальність за злочини хотіли покласти на українців, які нібито її обстріляли. Але в той час жодних бойових дій не велося.

Зараз стрімко розливається вода з Каховського водосховища, проводиться евакуація людей і тварин в окремих населених пунктах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦