З приходом тепла з’являються комарі, які завдають шкоди не тільки в селах, на дачі, але й в містах. Тому розроблено чимало різних засобі, які відлякують кровопивців.

Не менш ефективними є народні засоби. Для надійного захисту використайте камфорну олію та настоянку гвоздики на горілці.

Спосіб №1. В аптеці можна придбати камфорну олію, яку треба наносити на шкіру. Протягом 30 хвилин комарі точно не будуть підлітати до вас. Проте все ж є недолік, цей засіб не дуже зручно використовувати через рідку консистенцію.

Спосіб №2. Доволі ефективний засіб проти комарів – настоянка гвоздики на горілці. Візьміть невелику баночку, киньте пакетик гвоздики та налийте туди горілки. Банку треба поставити в темне місце, яку іноді струшуйте. Через два тижні настоянку перелийте в пляшку з обприскувачем, додайте воду та використовуйте. Дія триватиме 30 хвилин, а далі треба буде поновлювати ефект, наносячи на відкриті ділянки шкіри.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦