Відомий педіатр Євген Комаровський спростував відомий міф про перші кавуни, у яких нібито міститься багато нітратів. За його словами, це просто “страшилки”.

Лікар пояснив, що українців постійно лякають великою кількістю нітратів в перших кавунах. Проте немає чого хвилюватися, що вашому життю щось загрожуватиме. За його словами, кавуни вирощують, так само як огірки чи помідори.

На думку Комаровського, концентрація нітратів з добрив, навіть висока, не може завдати шкоди здоров’ю. Адже людей не лякають ранні огірки, кабачки, томати, а ось кавунів чомусь бояться.

Він зауважив, що нітрати нейтралізуються аскорбіновою кислотою, якої багато у м’якоті кавуна. І в основному вони зосереджуються у шкірі кавуна, а не в м’якоті. Небезпечні сполуки утворюються з нітратів під час нагрівання при високій температурі, тому кавуна смажити явно не треба.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦