22 травня під час штурму бійцями легіона “Свобода Росії” та Російського добровольчого корпусу кордону Бєлгородської області РФ над Москвою помітили біло-сині повітряні кульки, до яких був примотаний прапор із символікою легіону.

Відео цього інциденту з’явилося у Телеграм-каналі легіону “Свобода Росії”.

“Поки ми ведемо визвольні бої у прикордонні, наш прапор літає у центрі Москви. Продовжуємо тримати у курсі. Росія буде вільною! Дякуємо тим, хто зробив вибір боротися за свободу разом із нами”, – прокоментували ці кадри у легіоні.

Тим часом 23 травня російські ЗМІ повідомили, що співробітники московських силових відомств затримали подружжя з Білорусі, яке запустило ці кульки.

“Громадянин Білорусі разом зі своєю дружиною під’їхали до ставка у столичному районі Північне Чертанове на Toyota Camry. Вони дістали з багажника кульки, чоловік їх запустив, а дружина знімала все на смартфон. Потім вони швидко поїхали”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це відео подружжя передало українським адміністраторам інтернет-ресурсів, а ті, своєю чергою, начебто масово поширювали відео в мережі саме під час атаки на Бєлгородську область.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦