У тимчасово окупованому Луганську підірвали бойовика Ігора Корнета, який раніше обіймав посаду так званого глави “МВС ЛНР”.

Російські пропагандисти повідомили, що це сталося в місцевій перукарні 15 травня. Корнету начебто вдалося вижити і він перебуває в реанімації з серйозними пораненнями. Проте, за словами окупантів, він у стабільному стані.

Що відомо про Корнета?

Ігор Корнет – зрадник, який перейшов в 2014 році на бік російських терористів. Він встиг попрацювати у МВС України, а після окупації регіону став очільником “мвс лнр”.

Кому вигідно знищити Корнета?

Звісно, ворог звинуватив українські спецслужби у спробі ліквідації “чиновника”. Проте не виключено, що це зробили самі росіяни.

За словами нардепа Олексія Гончаренка, Корнет планував захопити владу в “лнр”, змагаючись з плотницьким за російські гроші. У 2017 році його відсторонили з посади “міністра”, але після цього почалися міжусобиці. Корнет відмовився йти та мав власні інтереси, які не сходились з тогочасною окупаційною владою. За ним стояли найманці ПВК “Вагнер”. Тому євгена пригожина могли позбавити від “своєї людини” в окупованому Луганську.

Також Корнет мав конфлікт з іншими російськими бойовиками та “посадовцями”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦