Рушники для тіла варто змінювати хоча б раз на три дні

Рушники є неодмінною частиною нашої щоденної гігієни, але важливо регулярно змінювати їх та прати, щоб вони залишалися чистими та безпечними для використання.

Як часто треба змінювати рушники для тіла

Рушники для тіла слід змінювати раз у три дні, або хоча б раз на тиждень – особливо якщо ви їх часто використовуєте. Це допоможе запобігти накопиченню бактерій та грибків, які можуть викликати шкірні захворювання.

Як часто треба прати рушники

Рушники слід прати в пральній машині при температурі не менше 60 градусів. Це допоможе вбити бактерії та грибки, які можуть бути присутніми на рушниках. А висушувати рушники варто під сонцем на свіжому повітрі. Якщо такої можливості немає, сушіть на балконі, відчинивши вікна.

Не використовуйте кондиціонер

Кондиціонер для білизни під час рушників краще не використовувати, оскільки на них створиться захисна водовідштовхувальна плівка, й рушники будуть гірше вбирати вологу з тіла.

Рекомендації експертів

Для прання рушників краще використовувати спеціальний порошок або гель для прання – без фосфатів та з нейтральним Ph.

Не використовуйте для прання рушників відбілювач, оскільки він може пошкодити тканину.

Після прання рушники слід ретельно висушити.

Слідкуючи за цими порадами, ви зможете зберегти свої рушники чистими та безпечними для використання.

Пропонуємо дізнатися, для чого під духовкою ящик.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦