Для ЗС РФ була закуплена партія різноманітної бронетехніки невідомого походження на базі Toyota Land Cruiser

Російські збройні сили отримали чергову партію бронетехніки на базі Toyota Land Cruiser, походження якої досі залишається невідомим. Відеоматеріали, що з’явилися у російських соціальних мережах, свідчать про передачу нових машин, імовірно вироблених компанією Streit Group.

Де Росія бере бронетехніку

На відео можна побачити понад 20 бронеавтомобілів, зокрема моделі Spartan SUT, Cobra та Cougar, побудовані на шасі Toyota Land Cruiser та Ford F-550. Аналітики припускають, що техніка могла бути закуплена через треті країни, такі як Об’єднані Арабські Емірати або Південна Африка, пише видання Defence-blog.com.

Також читайте: Північнокорейські війська не стануть тріумфом для Путіна в Україні – The Times

Наразі невідомо, чи ці транспортні засоби були придбані безпосередньо у Streit Group або потрапили до Росії іншим шляхом. Компанія має досвід співпраці з російськими приватними військовими підрядниками, зокрема Wagner Group, постачаючи броньовані машини для операцій у зонах конфлікту.

Нове постачання викликає занепокоєння на тлі посиленого контролю за обігом зброї під час війни в Україні. Ця ситуація підкреслює труднощі в забезпеченні міжнародних санкцій, які продовжують залишати лазівки на ринку військової техніки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦