Україна може піти у контрнаступ уже за місяць, але тільки за умови своєчасної військової допомоги з боку західних партнерів. 

Про це розповіла Марина Мірон, військова експертка та постдоцентка кафедри військових досліджень Лондонського Королівського коледжу.

За її словами, є певна кількість танків Leopard, що вже прибули до України, а екіпажі проходять навчання в Іспанії та Великобританії. Їх готують працювати спільно з мотопіхотою, безпосередньою авіаційною підтримкою та підрозділами боротьби з безпілотниками.

“Решту танків ми побачимо десь на початку травня — наприкінці квітня, оскільки вони мають бути відремонтовані, щоб їх можна було використовувати в Україні”, – пояснює Марина Мірон.

Фахівчиня також зазначила, що перед тим, як йти в контрнаступ, потрібно враховувати географічні та погодні умови, щоб доставити на поле бою різноманітні супутні засоби.

Нагадаємо, останнім часом в українському інформаційному просторі багато говорять про майбутній контрнаступ задля звільнення окупованих Росією територій. Також висувається багато різноманітних теорій щодо того, у якому саме напрямку він почнеться, але офіційно ніхто не підтверджує таких планів, що доволі логічно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦