Журналісти дослідили статки очільників обласних центрів медико-соціальної експертизи, які вони офіційно задекларували

Дослідження показало, що 18 із 25 керівників обласних центрів медико-соціальної експертизи (МСЕК) офіційно є мільйонерами. Публікація про їхні статки з’явилася на тлі затримання очільниці МСЕК у Хмельницькому Тетяни Крупи, яку підозрюють у незаконному збагаченні. У відповідь на зростання кількості подібних випадків Кабмін розробив план протидії зловживанням у сфері медичної експертизи.

Також читайте: На Миколаївщині у керівниці МСЕК знайшли $450 тисяч та російський паспорт: фото

Чиновники-мільйонери

Найбільші доходи задекларувала Тетяна Крупа. Її річна зарплата склала 661,5 тис. грн, а інші доходи – понад 1,15 млн грн. Крупа зберігає готівкою 15,2 млн грн і $160 тис. Її родині належить 16 будинків, 40 земельних ділянок і три квартири у Хмельницькому.

На другому місці опинилася Юлія Даниленко, головна лікарка вінницької МСЕК. Вона задекларувала 2,5 млн грн доходів, з яких зарплата складає лише 221,5 тис. грн. Її родина володіє п’ятьма квартирами та 25 земельними ділянками у Вінниці.

Трійку лідерів завершує Володимир Решота зі Львова. Його загальний річний дохід разом із пенсією перевищив 4,5 млн грн. Сім’я Решоти володіє трьома квартирами та автомобілем Toyota Venza, а також має значні грошові заощадження в банках та готівкою.

До рейтингу заможних керівників МСЕК потрапили й інші посадовці, зокрема з Полтавської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей. Загалом їхні декларації свідчать про значні активи та заощадження, що привертає увагу громадськості та викликає запитання про походження цих статків.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦