Представник китайської влади хоче “говорити про мир” 

Спеціальний представник Китаю у справах Євразії Лі Хуей здійснить візит до України та Росії з 2 березня, щоб обговорити можливості мирного врегулювання конфлікту. Про це повідомила речниця МЗС КНР Мао Нін.

Візит Лі Хуея стане “другим раундом човникової дипломатії з пошуку політичного врегулювання української кризи”, зазначила Мао Нін. Він також відвідає штаб-квартиру ЄС, а також Польщу, Німеччину та Францію.

Пекін підкреслює, що “найнагальнішим завданням на цей момент є відновлення миру”. 

Раніше: В ISW пояснили останні заяви Шойгу про успіхи на фронті

За словами Мао Нін, протягом двох років КНР “ніколи не відмовлялася від зусиль зі сприяння миру і ніколи не припиняла просування переговорів”.

Деталі візиту: 2 березня 2024 року. Країни: Україна, Росія, штаб-квартира ЄС, Польща, Німеччина, Франція. Мета: Пошук політичного врегулювання української кризи

Спецпредставник Китаю Лі Хуей, який їде в турне для обговорення України, проведе переговори із заступником глави МЗС Росії Галузіним 3 березня в Москві, анонсувала речниця МЗС РФ Марія Захарова. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦