Відсутність клітковини є важливою, оскільки харчові волокна з фруктів сприяють зниженню рівня холестерину в крові 

Багато хто вважає, що свіжовичавлений фруктовий сік – це той самий корисний продукт, що й цілий фрукт. Однак, як зазначає дієтологиня-ендокринологиня Катерина Толстікова, це далеко не так.

Фрукти, сік чи фреш

“Хоча соки дійсно містять вітаміни і мінерали, вони позбавлені важливого компонента – клітковини”, – пояснює експертка. Саме клітковина, яка міститься в шкірці та м’якоті фруктів, сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, знижує рівень цукру в крові та допомагає контролювати вагу.

Раніше: Чому кавун та диню ніколи не можна поєднувати з алкоголем

Крім того, під час процесу віджиму з фруктів вилучається значна частина корисних речовин, а концентрація фруктози, природного цукру, в соках значно вища, ніж у цілих фруктах. Це може призвести до різкого підвищення рівня цукру в крові та сприяти розвитку різних захворювань, включаючи ожиріння та діабет.

“Якщо порівняти, наприклад, апельсин і склянку апельсинового соку, то в соку буде значно більше цукру. А це означає, що вживання соку може призвести до швидкого відчуття голоду і, як наслідок, до переїдання”, – зазначає Толстікова.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦