Комунальні служби вирішили відкласти підключення опалення, щоб заощадити ресурси.

Кияни з нетерпінням очікують на початок опалювального сезону, особливо зважаючи на останні похолодання. Хоча офіційно опалювальний сезон у столиці вже розпочався, тепло в житлові будинки поки що не подали, пише ТСН.

Чому так сталося?

Все через погодні умови. Зазвичай, опалення включають, коли середня добова температура протягом трьох днів опускається нижче +8°C. Цей поріг був досягнутий у Києві наприкінці жовтня, але потім синоптики прогнозували потепління. Тому комунальні служби вирішили відкласти підключення опалення, щоб заощадити ресурси.

Також читайте: Синоптики повідомили, якою буде зима в Україні

Що з соціальними закладами?

На відміну від житлових будинків, заклади соціальної сфери – школи, лікарні, дитячі садки – почали підключати до опалення ще тиждень тому. Це пов’язано з тим, що в таких закладах постійно перебувають люди, і забезпечення комфортної температури є пріоритетом.

Коли чекати на тепло у квартирах?

За словами представників Київської міської державної адміністрації, опалення у житлових будинках почнуть підключати, коли середньодобова температура опуститься до +8°C і триматиметься на такому рівні протягом трьох діб. Тобто, доведеться ще деякий час почекати на тепло в квартирах.

Що робити, якщо у квартирі холодно?

Якщо в вашій квартирі дуже холодно, можна звернутися до ЖЕКу або управляючої компанії. Вони зобов’язані розглянути ваше звернення та вжити необхідних заходів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦