Monobank планує припинити співпрацю з платіжною системою Mastercard до кінця поточного року і просить клієнтів замінити свої картки на нові, що працюватимуть з системою Visa.

За інформацією видання “Технофан“, банк підтвердив, що зміни пов’язані з новими умовами співпраці.

Чому Monobank не співпрацюватиме з Mastercard

Серед ключових причин — зниження міжбанківської комісії з 1,6% до 0,7%, а також збільшення податку на прибуток з 18% до 50%. Visa запропонувала Monobank більш вигідні умови на наступні п’ять років, що стало вирішальним фактором у зміні платіжної системи.

Читайте також: Такі долари не приймуть банки та обмінники

До початку 2025 року картки Mastercard будуть деактивовані. Клієнти вже починають отримувати повідомлення з проханням замінити свої картки на Visa, але власники преміальних карт поки не підпадають під ці зміни.

Monobank також пропонує компенсацію у розмірі 100 гривень за перевипуск стандартної картки “чорної” категорії. Усі кошти на рахунках будуть автоматично переведені на нові картки після зміни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦