Україні необхідно вступити в НАТО і альтернативи немає, каже головнокомандувач 

Колишній головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії, Валерій Залужний, під час виступу в лондонському аналітичному центрі Chatham House наголосив на критичній необхідності вступу України до НАТО. За словами Залужного, лише членство в Альянсі може забезпечити нашій державі довготривалі гарантії безпеки.

Вас також зацікавить: НАТО або ядерна зброя: Зеленський сказав, про що говорив з Трампом

Заява Залужного

«Ми маємо бути впевнені, що хоча б 100 років на Україну ніхто не нападе», – заявив Залужний. Він підкреслив, що такі гарантії необхідні не лише нинішньому поколінню українців, а й майбутнім. Залужний переконаний, що завдяки досвіду, здобутому на фронті, Україна може стати потужним союзником для НАТО і допомогти Альянсу зміцнити свій військовий потенціал.

Порівнюючи досвід України з досвідом інших країн регіону, Залужний зазначив, що на відміну від Білорусі та Грузії, які втратили частину своєї незалежності, Україна вже понад десять років веде активну боротьбу за свою територіальну цілісність.

«Наразі альтернативи НАТО для України немає», – підсумував Залужний. Він також висловив переконання, що членство в Альянсі відкриє перед Україною нові перспективи для розвитку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦