Тарифи на газ і електроенергію в Україні залишаться незмінними до весни 2025 року

У жовтні українці сплачуватимуть за газ за звичними тарифами. Клієнти “Нафтогазу” продовжать платити 7,96 грн за кубометр. Залежно від постачальника, вартість кубометра коливається від 7,7 до 9,99 грн. Наприклад, за споживання 9,9 кубометра газу (норма для трьох осіб з газовою плитою) доведеться заплатити близько 78,8 грн.

Скільки платити за газ

Також читайте: Як українцям перейти на новий тариф на електроенергію з жовтня

Кількість постачальників газу для побутових споживачів скоротилася до дев’яти, оскільки ринок залишили компанії “Полтавагаз Збут”, “ЕруЛюдям” і “АсканіяЕнерджі”. Офіційно уряд продовжив дію спеціальних обов’язків (ПСО), що гарантує незмінність тарифів до 30 квітня 2025 року. Це стосується не лише населення, а й виробників тепла, електроенергії та газорозподільних компаній.

Вартість електроенергії для побутових споживачів також залишатиметься на рівні 4,32 грн за кВт*год до 1 травня 2025 року. Таку інформацію підтвердив міністр енергетики Герман Галущенко у відповіді на депутатський запит.

У новому опалювальному сезоні українці продовжуватимуть платити як за спожитий газ, так і за його доставку, вартість якої варіюється в залежності від регіону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦