Прогнозується, що інфляція буде знижуватися

В Україні не очікується підвищення цін, оскільки прогнозується, що рівень інфляції знижуватиметься.

Як повідомляє Нацбанк, минулого місяця споживча інфляція становила 8,6% (порівняно з 11,3% у липні). Також було помітне зниження цін (1,4%).

Інфляція в Україні

За даними фінрегулятора, сповільнення інфляції настало унаслідок збільшення пропозиції на ринку – цьому сприяли нові врожаї. Ціни знизилися на фрукти, овочі, крупи, яйця, м’ясо, борошно. “Зростання адміністративно регульованих цін сповільнилося до 11,6%”, – зауважили в НБУ.

Ціни на пальне

В НБУ кажуть, що вартість пального здорожчала у серпні через повернення повного оподаткування. Але вони утрималися завдяки зниженню світових цін на нафту. У серпні базова інфляція з 12,3 відсотка знизилася до 10,0%.

Що буде далі

У Нацбанку прогнозують, що загальна тенденція до зниження інфляції зберігатиметься й надалі.

“Цьому з-поміж іншого сприятимуть ефекти від кращих врожаїв, фіксація окремих тарифів на житлово-комунальні послуги, а також послідовна монетарна політика Національного банку”, – йдеться у повідомленні.

Фінрегулятор прогнозує, що наприкінці року інфляція може бути навіть нижчою, ніж прогнозувалося раніше.

Пропонуємо дізнатися, на скільки в Україні здорожчав один з найбільш популярних продуктів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦