Військові з КНДР готуються до боїв на Курщині 

Військовий експерт Іван Тимочко повідомив про нові деталі щодо залучення північнокорейських військових у війну проти України. За його словами, після навчання в Росії, їх планують направити саме на Курський напрямок.

Військові КНДР в РФ

«Це далеко не перші північнокорейські військові, поява яких зафіксована на території Росії і які зі зброєю воювали проти України», – наголосив Тимочко. За його словами, спочатку на територію РФ прибули північнокорейські фахівці з ракет та артилерії, а тепер мова йде про більш масштабне залучення особового складу.

Раніше: Китай почав постачати Росії готову зброю

Експерт зазначив, що північнокорейські військові мають досвід ведення бойових дій в інших регіонах світу і можуть бути використані Росією як додаткова сила на фронті. Зокрема, їх можуть залучити до інженерних робіт та диверсійних дій.

«Північнокорейських інженерів раніше активно використовували на багатьох театрах бойових дій», – сказав Тимочко. Він також додав, що дані розвідок про участь 10-12 тисяч півнікорейських солдатів у війні на боці РФ є значними.

За словами експерта, Росія може використовувати північнокорейських військових для вирішення кількох завдань:

  • Посилення військової потуги на фронті
  • Зменшення втрат серед російських військових
  • Маскування участі російських військ

Тимочко також зазначив, що північнокорейські військові можуть бути інтегровані у російські підрозділи або діяти самостійно. Їм можуть видати російські паспорти для маскування, щоб використовувати їх як «російських громадян».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦