Ексміністр оборони просить міжнародних партнерів сприяти новому міністру

6 вересня народні депутати проголосували за кандидатуру Рустема Умєрова на пост міністра оборони України. Його призначення підтримали 338 голосами.

Як відреагував Резніков

Колишній міністр вважає, що міжнародні партери, а саме – міністри оборони інших країн, мають підтримати Рустема Умєрова на його новій посаді.

У колонці для видання The Guardian Резніков нагадав, що в Україні з 2014 року триває російське вторгнення.

“Україна стала першою державою у світі, яка була змушена вести війну з агресором одразу в п’яти сферах: на суші, в повітрі, на воді, в інформаційному та кібернетичному просторах”, – сказав колишній глава МОУ.

Резніков подякував колишнім колегам за їхню підтримку України та висловив сподівання, що вона триватиме, доки Україна не переможе.

“Рустем Умєров – компетентна та професійна людина, здатна продовжувати розпочаті нами ініціативи. Разом ви прискорите перемогу України”, – резюмував він.

За що звільнили Резнікова

Наприкінці серпня українські політики анонсували кадрові зміни в уряді. Зазначалося, що найперше буде змінено керівництво Міноборони. За прогнозами нардепа з “Голосу” Ярослава Железняка та народного обранця з “Європейської Солідарності” Олексія Гончаренка, після відставки Резнікова відправлять послом до Великої Британії. Депутати писали, що пост міністра оборони посяде голова Фонду держмайна Рустем Умеров.

3 вересня інформацію про кадрові перестановки в уряді підтвердив президент України Володимир Зеленський.

На наступний день міністр оборони Резніков показав свою заяву на звільнення.

До цього міністра Резнікова звинувачували, що за час його керівництва Міноборони наживалося на державних закупівлях продуктів, одягу та озброєння для ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦