За останні два з половиною роки кількість пенсіонерів в Україні скоротилася на 500 тисяч осіб.

Лише в 2024 році кількість людей на пенсії зменшилася майже на 200 тисяч. За даними Пенсійного фонду України, станом на вересень 2024 року в країні пенсії отримують 10,34 мільйона осіб, тоді як на початку 2022 року ця кількість становила 10,84 мільйона. Про це повідомляє OBOZ.ua.

Читайте також: Пенсія в Україні: 43% українців отримують менш як 100 доларів

В Україні різко скоротилась кількість пенсіонерів

Зменшення кількості пенсіонерів пов’язане з кількома факторами. Серед них – поступове зростання вимог до пенсійного стажу (для виходу на пенсію в 60 років потрібно мати 35 років стажу), підвищення рівня смертності через війну, а також міграція, оскільки серед майже 5 мільйонів біженців є й пенсіонери.

На сьогодні 25% пенсіонерів отримують пенсії на рівні 2760 гривень, що приблизно дорівнює 66 доларам.

Найвищі пенсії виплачуються в Києві, а найнижчі — у західних регіонах. Середня пенсія в Україні становить 5851 гривню (приблизно 141 долар), тоді як працюючі пенсіонери отримують у середньому 6257 гривень. Наразі близько 2,8 мільйона українських пенсіонерів продовжують працювати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦