Деякі громадяни нашої країни будуть змушені сплачувати за використану електроенергію за значно більшим тарифом, аніж це роблять інші громадяни.

Це стосується тих українців, які намагаються обманути систему та красти електроенергію. Вони будуть зобов’язані розраховуватися за неї за тарифом, який утричі перевищує стандартний тариф для чесних споживачів.

Читайте також: Здорожчання комуналки: коли й наскільки зросте вартість електроенергії

Згідно з інформацією від “Вінницяобленерго“, за крадіжку електрики тепер доведеться платити від 6,03 до 8,79 гривні за кВт-годину, що втричі більше за звичайний тариф. Наприклад, за вкрадені 50 кВт-годин доведеться заплатити до 439,5 гривень.

До порівняння, стандартний тариф для побутових споживачів становить 2,64 гривні за кВт-годину. Отже, за той самий обсяг спожитої електроенергії чесними споживачами потрібно віддати лише 132 гривні.

Деякі українці платитимуть за електрику за потрійним тарифом

Це зміна відбулася через те, що раніше для розрахунку акту про порушення використовувався тариф, за яким споживач розраховувався за електрику. Однак тепер цей розрахунок ґрунтується на ціні витрат обленерго на покупку 1 кВт-години електроенергії, а також її розподілу та передачі.

Енергетики закликають українців дотримуватись правил споживання електроенергії, підкреслюючи, що спроби крадіжки не тільки не зекономлять гроші, але й можуть призвести до значних втрат.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦