Тренер національної футбольної команди РК відзначився черговим хамством 

Станіслав Черчесов, головний тренер збірної Казахстану з футболу, опинився в центрі нових конфліктів через свої неоднозначні висловлювання. Після низки провальних матчів його жарти щодо казахської мови викликали критику як серед уболівальників, так і серед чиновників, що ставить під сумнів подальшу роботу тренера в країні, пише ОБОЗ.

Проблеми з результатами та реакція вболівальників

Черчесов очолив казахстанську команду після успіху з угорським «Ференцварошем», але результати збірної виявилися далекими від очікуваних. Нічия з Норвегією змінилася трьома поразками поспіль із загальним рахунком 0:8. Попри сильних суперників, таких як Словенія та Австрія, вболівальники сподівалися на кращу гру. Однак замість цього команда виглядає слабко, що вже викликає невдоволення серед фанатів.

Скандальні висловлювання на пресконференціях

Окрім спортивних проблем, Черчесов привертає увагу своєю поведінкою на пресконференціях. Улітку він саркастично відповів на запитання журналіста казахською мовою, запропонувавши «відповісти по-осетинськи». Цей інцидент викликав негативну реакцію в суспільстві, але тоді Федерація футболу Казахстану намагалася залагодити ситуацію, запевнивши, що тренер навчатиме казахську мову.

Читайте також: Ястремська перемогла росіянку на Wimbledon (відео)

Повторний інцидент і реакція влади

Конфлікт повторився восени, коли Черчесов, почувши ще одне запитання казахською, запитав: «Ви зараз по-французьки говорите?».

Це викликало обурення з боку чиновників Міністерства туризму та спорту Казахстану, яке публічно висловило невдоволення. Уряд розцінив цю поведінку як неповагу до казахської мови, що поставило ситуацію на більш серйозний рівень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦