Отримувачі пенсій зіткнулися з проблемою

У жовтні цього року не всі українські пенсіонери зможуть розраховувати на своєчасне отримання пенсійних виплат. Це пов’язано з необхідністю додаткової ідентифікації для певних категорій громадян.

Як повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, обмеження стосуються внутрішньо переміщених осіб, які отримали цей статус до 24 лютого 2024 року та ще не пройшли відповідну ідентифікацію.

Пенсії у жовтні

Для поновлення виплат пенсій таким громадянам необхідно пройти ідентифікацію. Це можна зробити кількома способами: особисто звернутися до відділення Пенсійного фонду, скористатися особистим кабінетом на вебпорталі ПФУ або звернутися до відділення “Ощадбанку”.

Також читайте: Деякі пенсіонери отримають надбавки: про що йдеться

“Після проходження ідентифікації виплата пенсії буде автоматично відновлена. При цьому пенсіонер отримає всі заборговані кошти за весь період, протягом якого виплати були призупинені”, – зазначили в Міністерстві.

Важливо розуміти, що призупинення виплат не означає втрату права на пенсію. Кошти зберігаються на рахунку Пенсійного фонду до моменту проходження ідентифікації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦