Термінал використовувався для постачання нафтопродуктів окупантам 

В ніч на 7 жовтня українські військові здійснили успішний удар по нафтобазі у тимчасово окупованій Феодосії, Крим. Цю інформацію підтвердив Генеральний штаб ЗСУ, зазначивши, що в результаті атаки виникла масштабна пожежа на морському нафтовому терміналі, найбільшому у Криму. 

Вибухи в Криму 7 жовтня

Термінал використовувався для постачання нафтопродуктів, які забезпечували російську окупаційну армію.

У повідомленні Генштабу йдеться про те, що удар був завданий ракетними військами ЗСУ у координації з іншими підрозділами Сил оборони України. Наслідки ураження об’єкта уточнюються, але подальші заходи з підриву військово-економічного потенціалу Росії триватимуть.

Також читайте: Ракетна атака по Києву: що відомо

Російська сторона, зокрема Міноборони РФ, заявила про збиття 12 українських дронів над окупованим Кримом тієї ж ночі. Однак російське військове командування не згадувало про пожежу на нафтобазі у Феодосії, хоча місцева окупаційна влада запровадила режим надзвичайної ситуації через масштабне займання.

На ранок 7 жовтня нафтобаза у Феодосії продовжувала горіти. Причини пожежі не були офіційно названі окупаційною адміністрацією, однак, ймовірно, займання сталося через атаку українських безпілотників.

Цей удар є черговим кроком у стратегії ЗСУ з послаблення воєнно-економічного потенціалу Росії на тимчасово окупованих територіях, спрямованим на порушення постачання нафтопродуктів для російських військ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦