У ніч на 6 червня російські бойовики підірвали дамбу Каховської ГЕС у Херсонській області. Через ризик затоплення населених пунктів влада почала рятувальну операцію для евакуації людей.

Тим часом у Національній атомній енергогенерувальній компанії «Енергоатом» спрогнозували, як підрив Каховської ГЕС може вплинути на роботу Запорізької атомної електростанції.

Зазначається, що рівень води в Каховському водосховищі стрімко йде на спад, а це може становити загрозу для Запорізької АЕС, територію якої контролюють російська війська.

“Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції”, – зауважили в “Енергоатомі”.

В компанії додали, що ситуацію контролюють й представники МАГАТЕ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦