У столиці ППО відбивала “Кинджали” 

Вранці 7 жовтня російські війська здійснили ракетний обстріл України, в результаті чого в Києві пролунали вибухи. Повітряні сили відбивали атаку за допомогою систем ППО, зокрема проти ракет “Кинджал”.

О 8:28 було оголошено повітряну тривогу в столиці. Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підтвердив, що пуски ракет Х-47М2 “Кинджал” були здійснені з російських МіГ-31К.

Ракетна атака 7 жовтня: подробиці

За словами міського голови Віталія Кличка, ППО Києва успішно працювала під час атаки. Він закликав мешканців залишатися в укриттях до завершення тривоги, оскільки загроза ракетного удару тривала. За попередньою інформацією, російські війська випустили три ракети типу “Кинджал” у напрямку Києва та Старокостянтинова на Хмельниччині.

В результаті падіння уламків збитих ракет у Солом’янському та Голосіївському районах Києва, за попередніми даними, обійшлося без жертв і значних руйнувань. У Солом’янському районі уламки впали на відкриті простори та поблизу житлових будинків, а також призвели до пожежі в одному з приватних гаражів, яку оперативно ліквідували.

Читайте також: США дозволяють постачання компонентів для зброї в Росію – Bloomberg

Також повідомлялося про пошкодження у Шевченківському та Голосіївському районах, де уламки ракет впали на тротуари та пробили дах службового мікроавтобуса. За словами представників влади, безпілотники “Шахеди” використовувалися ворогом для розвідки та коригування ударів, але система ППО працювала ефективно.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Соломʼянському районі уламки ракет впали на гараж, біля підʼїзду одного з багатоквартирних будинків, на подвірʼї приватного будинку, біля супермаркету.

“Три уламки ракети виявили на території дитсадка в Соломʼянському районі столиці. Служби працюють на місці”, – додав він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦