У магазинах чи маркетах на полицях з хлібними виробами представлений гігантський асортимент виробів. Як обрати саме той, хліб, який потрібен?

Загалом, не варто зловживати будь-яким видом хліба. Але завжди є більш корисні й менш корисні варіанти.

Корисним можна вважати хліб, який не містить борошна вищого ґатунку, виготовлений із цілозернового борошна. Хліб не має містити дріжджів, бути багатим на харчові волокна та не повинен містити барвників і консервантів.

Якщо річ йде про пшеничний хліб, варто звернути увагу на наявність висівок, зародків пшениці та ендосперму в складі. Ці компоненти роблять хліб кориснішим.

Житній хліб зазвичай щільніший і важчий, адже містить менше глютену і жирів. Порівняно з пшеничним хлібом, такий хліб має менший негативний вплив на рівень цукру в крові. А ще він буде підтримувати відчуття ситості на триваліший час.

Чудовим варіантом для людей з непереносністю глютену буде гречаний хліб. Він взагалі не містить глютену.

Вівсяний хліб має у складі розчинну клітковину, яка відіграє важливу роль у зниженні рівня холестерину. Хліб із льоном багатий на клітковину та корисні жири, містить рослинні омега-3 жирні кислоти.

Ось кілька додаткових порад щодо вибору хліба:

  • Читайте етикетку. Переконайтеся, що хліб містить багато клітковини та мало цукру та натрію.
  • Звертайте увагу на колір хліба. Корисний хліб має бути темним, а не світлим.
  • Не купуйте хліб, який має довгий термін зберігання. Це означає, що він містить багато консервантів.
  • Спробуйте хліб перед покупкою на дотик й понюхайте його. Хліб повинен “пружинити” та мати приємний запах.

Відповідний вибір хліба допоможе вам бути здоровішим і насолоджуватися улюбленими стравами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦