Починається період штормів, тож роботи зупинять до весни

Російські окупанти не зможуть завершити будівництво захисних споруд для Керченського мосту в цьому році. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, несприятливі погодні умови, зокрема, шторми, які очікуються восени та взимку, не дозволять росіянам завершити будівництво. Окупанти вже неодноразово намагалися зміцнити міст, однак їхні попередні спроби були невдалими через природні фактори.

Поблизу мосту будують захисні споруди

“Вони постійно намагаються у Керченській протоці щось нове розмістити, збудувати різноманітні гідротехнічні чи загороджувальні споруди. Але періодично вони опиняються на березі після чергового шторму”, – підкреслив Плетенчук.

Читайте також: Блінкен пояснив американцям, чому США треба виділяти мільярди Україні

Наразі невідомо, яку саме споруду будують окупанти біля мосту. Це може бути як додатковий захист від можливих ударів, так і інфраструктурний об’єкт для підтримки своїх військ. Однак, незалежно від призначення, будівництво, швидше за все, буде заморожено до настання більш сприятливих погодних умов.

Таким чином, Керченський міст, який є важливим логістичним шляхом для російських окупантів у Криму, залишається вразливим до українських ударів. Нездатність росіян забезпечити його надійний захист може значно ускладнити їхні військові операції в регіоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦