Сили оборони встановили контроль над островом, розташованим у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонщини

Українські військові успішно встановили контроль над островом Нестрига, що розташований у дельті річки Дніпро на Херсонщині. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 28 квітня.

Повернення острова Нестрига під контроль Збройних Сил України має важливе стратегічне значення, зазначив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук. У його словах, це не лише стратегічна перевага, але й важливий тактичний крок.

“Ця локація має велике значення для якості контроверсійних операцій. Враховуючи, що ворог часто використовує подібні території для своїх дій, контроль над островом Нестрига перешкоджає йому наближатися до наших позицій”, – пояснив він.

Також читайте: Боєць Азову відповів, коли закінчиться війна в Україні

Плетенчук додав, що Нестрига є останнім у групі невеличких островів перед гирлом річки. Він зазначив, що цей острів раніше вважався “сірою зоною”, але тепер він перебуває під контролем ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦