Документ розсилають адресатам, які не мають відстрочки

З початку вересня українська поштова служба активно долучилася до мобілізаційних заходів. “Укрпошта” розпочала масову розсилку повісток військовозобов’язаним, які сформовані в електронному реєстрі та підписані електронним підписом керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Повістки поштою

У мережі вже з’явилися перші фотографії таких повісток. Вони містять унікальний QR-код для перевірки автентичності документа та всі необхідні дані про військовозобов’язаного. Після отримання повістки громадянин повинен з’явитися до ТЦК протягом 14 днів для уточнення військово-облікових даних та розв’язання інших питань, пов’язаних з військовою службою.

Раніше: Мобілізація в Україні: які проблеми виникнуть з повістками поштою та хто отримає їх першими

Варто зазначити, що повістка вважається врученою навіть у разі відмови від її отримання або відсутності адресата за місцем реєстрації. Уникнення військового обов’язку тягне за собою адміністративну відповідальність, а надалі може призвести до більш серйозних наслідків, аж до кримінальної відповідальності.

З метою забезпечення виконання військового обов’язку, правоохоронні органи можуть застосовувати заходи примусового приводу до ТЦК ухилянтів від мобілізації. Крім того, існують обмеження для осіб, які ухиляються від військової служби, зокрема, позбавлення права керування транспортними засобами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦