Масуд Пезешкіан заперечує, що Тегеран постачає ракети РФ

Президент Ірану Масуд Пезешкіан заперечує, що Тегеран постачає Москві балістичні ракети. За його словами, Іран ніколи не підтримував російське вторгнення до України. 

Про це він сказав журналістам на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє The Guardian.

Чи постачає Іран ракети для РФ

За його словами, Іран хоче провести переговори з країнами Заходу щодо війни в Україні.

«Ми готові сісти за стіл переговорів із європейцями та американцями, щоб вести діалог та переговори. Ми ніколи не схвалювали російську агресію проти української території», – заявив він.

Раніше: План перемоги України: про що йдеться у документі Зеленського

Додамо, 16 вересня Пезешкіан, відповідаючи на питання про можливі постачання ракет Росії, заявив: «Можливо, у минулому такі постачання були. Але я можу запевнити вас, що відколи я обійняв посаду, таких постачань до Росії не було».

На початку вересня низка західних ЗМІ (The Wall Street Journal та CNN) повідомили, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. За інформацією британської газети The Times, Росія отримала з Ірану партію з більш ніж 200 балістичних ракет. Згідно з українськими розвідданими, які наводить видання, це ракети «Фатх-300», радіус дії яких досягає 110 кілометрів. Російський корабель доставив ракети 4 вересня до порту в Каспійському морі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦