На заході глава держави пояснив, чому Росію треба зупинити

Під час свого візиту до США президент України Володимир Зеленський був відзначений нагородою Американської академії досягнень – The Golden Plate Award, яка вручається за значний внесок у розвиток людства.

У своїй промові під час церемонії нагородження Зеленський зазначив, що найближчі кілька місяців війни будуть вирішальними, і закликав міжнародну спільноту допомогти Україні здобути перемогу без компромісів на шкоду свободі.

Вас також зацікавить: США побачили план перемоги Зеленського

Промова Зеленського у США

Про отримання нагороди президент повідомив у своєму офіційному Telegram-каналі, супроводивши новину відео з церемонії. За його словами, відзнака є визнанням заслуг українського народу і їхньої сміливості, яка надихає весь світ. Зеленський наголосив на важливості підтримки України в цей вирішальний момент, щоб не допустити поразки свободи в глобальному масштабі.

У своїй промові він зазначив, що світ не має права програти жодної битви, коли мова йде про боротьбу між свободою та диктатурою. Він підкреслив, що жоден з нас не обирає для своїх дітей режими, побудовані на насильстві й війнах, як це робить Росія. Такі режими крадуть майбутнє та руйнують життя на десятиліття вперед. Саме тому, за словами Зеленського, їхня поразка є необхідною умовою для мирного майбутнього.

Президент України також наголосив, що наступні місяці будуть критично важливими для визначення результату війни. Він підкреслив, що зараз усі союзники мають об’єднати зусилля, щоб не втратити цінний час і запобігти затягуванню конфлікту, що може коштувати світу стабільного майбутнього. Зеленський пообіцяв представити план перемоги України президенту США Джо Байдену, Конгресу, а також світовим лідерам і всім союзникам.

Завершуючи свій виступ, Зеленський висловив подяку всім, хто підтримує Україну, та підкреслив, що перемога над агресією стане спільним досягненням. Він додав, що “золота тарілка” ніколи не буде вручена диктаторам, які приносять смерть і руйнування, а отримують її ті, хто робить світ кращим. “Слава Україні!” – сказав Зеленський, завершуючи свою промову під овації присутніх.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦